Starvie padelmailat

Kirjoittanut Aspa Hekkee

Hekkeen valikoimassa on Starvie padelmailat kaiken tasoisille padelin harrastajille, niin aloittelijalle, edistyneelle kuin kilpapelaajalle. 

Miten valitsen padelmailan?

Hinnan lisäksi padelmailan valintaan vaikuttaa pelaajan taitotaso, pelityyli ja mieltymykset. Sopivan padelmailan valintaa varten Starvie mailojen tärkeimmät ominaisuudet on listattu alla olevaan taulukkoon.

 

Starvie maila Muoto Balanssi Paksuus Ydin Pinta
Metheora
pyöreä keski 38 mm V30 soft
karkea
Raptor
pyöreä kärki
38 mm
V30 soft karkea
Triton
pisara kärki
38 mm
V50 pro karkea
Basalto
pisara keski
38 mm
V30 soft karkea
Kraken 
pisara kärki
26 mm
V50 pro nypylä
Aquila
pisara kärki
38 mm
V50 pro tasainen
Titania
pyöreä keski
38 mm
V30 soft tasainen

Taulukossa Starvie padelmailat hintajärjestyksessä, kallein ylimpänä ja edullisin alimpana. Yleisesti ottaen vihreällä merkityt sopivat ominaisuudet vähemmän pelanneille ja sinisellä merkityt ominaisuudet kokeneemmille pelaajille.

Padelmailan valinta kannattaa tehdä ensisijaisesti taitotason ja pelityylin mukaan. Valintaan vaikuttavat myös mieltymykset, kuten lyöntipinnan kuvio ja mailan väri. Lopullisen mailan valinnan ratkaisee usein hinta.

1. Taitotaso

 • Aloittelijan kannattaa valita maila, mikä on helppo pelata ja antaa anteeksi. Helppo pelata tarkoittaa, että maila antaa pallolle energiaa pienemmälläkin lyöntinopeudella. Silloin sinun on helpompi keskittyä lyönnin tarkkuuteen. Anteeksi antavassa mailassa on lisäksi iso sweet spot, jolloin osuman ei tarvitse olla joka kerta aivan optimaalinen.
 • Taitavalla mailan käsittelijällä on enemmän vaihtoehtoja mailan ominaisuuksien suhteen ja valinnassa kannattaa painottaa oman pelityylin vaativia ominaisuuksia. Toki taitavalle pelaajalle on myös hyötyä esimerkiksi isosta sweet spotista. 

2. Pelityyli

 • Hyökkäävässä pelissä korostuu yleensä lyönnin kovuus. Siihen vaikuttaa mailan ominaisuudet, kuten paino, painopiste ja sweet spotin paikka. Kevyt, kärkipainoinen ja pisaran tai timantin muotoinen maila mahdollistaa suurimman mailanpään nopeuden ja maksimaalisen vipuvarren. Hyökkäävällä pelaajalla painavampi maila vaatii enemmän aikaa ja hidastaa mailanpään nopeutta, ellei voimaa ole riittävästi käsivarressa.
 • Puolustavassa pelissä tarkkuus ja tuntuma menevät lyönnin kovuuden edelle. Puolustavassa pelityylissä mailan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä tasapaino ja suuri sweet spot. Puolustavalla pelaajalla hieman painavampi maila tuo vakautta blokkauksiin eikä painosta ole haittaa hyökkäyslyönneissäkään, koska silloin kova lyönti ei perustu maksimaaliseen mailanpään nopeuteen, vaan siinä hyödynnetään enemmän lyöntipinnan ja ytimen ominaisuuksia.
3. Taitotason kasvaessa ota huomioon myös 
 • Pelin nopeus: Pelin nopeutta ei pidä sekoittaa lyönnin kovuuteen vaan sitä kuinka nopeasti pelaajan pitää pystyä liikuttamaan mailaa. Verkolla pelin nopeus on yleensä suurempi kuin takakentällä. Tietty myös takakentällä tulee tilanteita, jolloin mailan pitää liikkua nopeasti, esimerkiksi oman hitaan pelin luvun tai reagoinnin vuoksi.
 • Lyöntituntuma: Edellä mainittujen painopisteen, lyöntipinnan ja ytimen lisäksi tatsiin eli lyöntituntumaan vaikuttaa mailan kehyksen ja kaulan rakenne sekä ominaisuudet, kuten jäykkyys ja värinän eliminointi. Unohtaa ei voi myöskään mailan kahvan muotoa, ja paksuutta. Kahvan paksuus on useimmille sopiva, mutta erityisen pienille tai suurille käsille voi kahvaa joutua tuunaamaan. Myös käytetty mailaote vaikuttaa optimaaliseen kahvan paksuuteen.
 • Tarkkuus: Voimakkaasti leikkaavat lyönnit suurella mailanpään nopeudella vaativat palloon osumistarkkuuden lisäksi mailan pintakovuutta (lyöntipinta ja ydin), sillä liian joustava pinta nostaa palloa, jolloin pallo menee pitkäksi. Mutta jos lyöntitekniikkasi riittää, niin Starvie Kraken V50 ytimellä on aivan ehdoton huippumaila.

  3. Mieltymykset

  • Anna mieltymysten ratkaista, jos vaihtoehtoina on taitotason ja pelityylin mukaan sopivat ja muuten samanlaiset mailat.

  Kuten tästä pohdinnasta voi päätellä, niin padelmailan suunnittelu ei siis ole ihan helppoa. Padelin harrastajien onneksi Starvie padelmailat on suunniteltu kymmenien vuosien kokemuksella ja ne valmistetaan Starvien omassa tehtaassa Espanjassa. Sinäkin voit siis hyötyä Starvien erinomaisesta osaamisesta ja pitkästä kokemuksesta huippuhyvien padelmailojen suunnittelussa ja valmistuksessa kaiken tasoisille pelaajille.

   Takaisin ylös