Ostoskorissasi ei ole vielä tuotteita
Mailan kahvan grippi vaikuttaa moneen asiaan:
1. Otteen pitävyys
2. Värinän vaimennus
3. Kahvan muoto
4. Mailan tasapaino
Otteen pitävyys tulee esille erityisesti, ellei osuma ole mailan keskiakselilla, jolloin lyöjän käteen kohdistuu vääntöä. Jos lyöjä pystyy vastustamaan vääntöä ja ote pitää, niin lyönnin onnistuminen on todennäköisempää. Vastaavasti mikäli ote ei pidä, niin lyönti epäonnistuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä.
Jos taas joudut puristamaan mailan kahvaa liian kovaa sen vuoksi, että grippi on huono, niin ranteen tai kyynärvarren rasitusvamman riski nousee huomattavasti. Näin tapahtuu pelaajilla, joiden lyöntitekniikassa on vielä hiomista. Myös paljon pelaavilla tai kovaa lyövillä aktiivipelaajilla käsivammojen riski kasvaa merkittävästi huonolla gripillä pelatessa.
Huono grippi menee helposti myös pelaajan pään sisään, jolloin luottamus omaan peliin heikkenee. Mites silloin käy? No, silloin vastustaja voittaa. Haluatko sinä voittaa vai hävitä?
Pitävän otteen varmistat vaihtamalla overgripin riittävän usein. Vaikka monet 'puristit' vaihtavat overgripin ennen jokaista pelikertaa, niin 3-5 pelikerran välein vaihto on suositeltavaa. Sekä Toalson että YouPadel grippien materiaali on valmistettu Japanissa.
Voit myös käyttää pidon parantajaa, kuten Gorilla Gold tai Gorilla Gold Golf.
Värinän vaimennus on sitä tärkeämpää mitä enemmän osumasi kiertävät mailan keskiakselilla olevaa optimaalista osumakohtaa, mikä tunnetaan nimellä 'sweet spot'. Värinät ovat sitä suurempia mitä kovempaa lyöt.
Jos et koskaan lyö kovaa ja osut aina sweet spottiin, niin sinun ei tarvitse miettiä värinän vaimennusta. Mutta jos olet niin kuin me kaikki muut, tai sinulla on joskus ollut rannekipuja tai tenniskyynärpää, niin silloin sinun kannattaa miettiä mikä värinöitä vaimentava vaihtoehto olisi sinulle paras - siis siihen asti, että kaikki osumasi ovat sweet spotissa.
Valmistajan mukaan Noene undergrip vähentää jopa -92% värinöitä. Noene undergrip on vain 1 mm paksu. Toisena vaihtoehtona on 1,5 mm paksu Shox Vibra.
Myös rakenteelliset alusgripit vaimentavat värinöitä tehokkaasti. Niistä lisää alla.
Kahvan muotoon gripit vaikuttavat muuttamalla kahvan paksuutta ja mahdollisesti antamalla sille rakenteen, mistä sormet saavat hyvän otteen.
Yleinen virhekäsitys rakenteellista alusgripeistä on, että mailan kahvasta tulee liian paksu. Se ei pidä paikkaansa, koska kaikki alusgripit on syytä asentaa suoraan mailan kahvan päälle. Tehdasgrippi tulee siis poistaa ensin.
Rakenteellisia undergrippejä ovat Hesacore, Shox Lamina (kolme eri kovuutta) ja X-Grip. Kaikki nämä löytyvät Hekkeen varastosta. Osasta puuttuu tuotekuvaus, joten sitä ei vielä löydy hekkee.com verkkokaupasta (siinä tapauksessa ota yhteyttä aspa@hekkee.com).
Mailan tasapainoon overgripillä ei ole käytännössä merkitystä, sillä olethan luultavasti testannut mailan, missä tehdasgripin päällä on ollut overgrip (paino 5-6 g).
Tehdasgripit, mitkä siis poistetaan ennen undergripin asennusta, painavat 6-12 g. Vastaavasti värinöitä vaimentavat alusgripit painavat 12-17 g ja rakenteelliset 15-18 g. Yhden alusgripin asentaminen lisää siis mailan painoa 3-12 g, mikä siirtää mailan painopistettä hieman kahvaan päin. Alusgripin asentaminen antaa siten mahdollisuuden tuunata hieman liian kärkipainoista mailaa itselle paremmaksi.
Mikäli haluat mailan kahvaan parempaa sormiotetta, mutta et halua muuttaa mailasi painopistettä milliäkään, niin silloin valintasi YouPadel Apachita Air overgrip.
Paras vaihtoehto on se mikä tuntuu sinusta parhaalle, mutta pari neuvoa tohdin antaa:
Oma suosikkini on seuraava yhdistelmä värinän vaimennusta ja pitävää otetta: Noene, X-Grip ja YouPadel Air.
Painolaskelma
Lähtötilanne:
Lopputilanne:
Nyt 384 g painoisena se ei ole yhtään liian painava erityisesti, koska kärkipainoisen mailan painon lisäys tuli kahvaan. Nyt mailani on tasapainoisempi, kahva optimaalisen paksuinen ja siitä saa todella hyvän otteen kaikilla mailaotteilla. Pallotuntuma on erinomainen eikä käteen tule mitään värinöitä edes pahimmissa pokaosumissa. Todella onnistunut tuunaus!